Муаммара Каддафі поранили в обидві ноги і в голову, після чого він швидко помер

Четвер, 20 жовтня 2011, 21:26
Представник Перехідної національної ради Лівії у четвер, 20 жовтня, заявив про поранення і захопленнz в місті Сирт лідера Джамагирії Муаммара Каддафі.
Муаммара Каддафі поранили в обидві ноги і в голову, після чого він швидко помер

Про це повідомляє агентство Reuters. За словами представника ПНР Абделя Маджида, Муаммар Каддафі отримав поранення обох ніг, передає Кореспондент.

"Його (Каддафі) захопили. Він поранений в обидві ноги… Його забрала швидка", - сказав представник Національної тимчасової ради Абдель Маджід.

"Він також був поранений у голову. Було відкрито сильний вогонь проти його групи. І він помер , - наводить Reuters слова представника Національної тимчасової ради.

Напередодні командування військами ПНР оголосило про захоплення останнього оплоту сил Каддафі міста Сирт. Два дні тому війська ПНР оголосили, що повністю взяли під контроль інший великий осередок опору новій владі - місто Бені-Валід, розташоване за 170 кілометрів на південний схід від Тріполі.

Нагадаємо, в лютому в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відставки лідера Джамагирії Муаммара Каддафі, які переросли у громадянську війну. Через півроку повстанці за підтримки НАТО захопили Тріполі і встановили контроль майже над усією територією Лівії.

Після взяття столиці Перехідна рада призначила нагороду в 1,7 млн доларів за впіймання Каддафі. Раніше з'являлися повідомлення ЗМІ, що полковник ховається на території, підконтрольній племені туарегів. Каддафі неодноразово виступав з аудіозверненнями до своїх прихильників із закликами продовжувати боротьбу.

Цього ж дня було найдено тіло вбитого сина Муаммара Каддафі.Труп Муатасема відправлено разом з тілом убитого екс-міністра оборони Абу Бакра Юніса в Місрату.

comments powered by HyperComments