Підсумки останнього перепису в Чеській Республіці: Прага поступово стає містом для українців та холостяків

Четвер, 26 січня 2012, 13:11
У Чехії поступово обнародуються результати минулорічного перепису населення. Кількість жителів столиці досягла 1, 273 млн. осіб. З 2001 року населення Праги зросло на 104 тисячі нових мешканців.
Підсумки останнього перепису в Чеській Республіці: Прага поступово стає містом для українців та холостяків

 

Переважна більшість нових пражан - іноземці. Десять років тому вони складали 3 % населення чеської столиці, а зараз - вже 14 %. Іноземці віддають перевагу саме столиці, хоча чимало їх селиться і в інших краях.

У Празі проживає 40 % всіх іноземців Чехії, найбільше серед них українців, словаків та росіян. Зараз у Празі живе майже 50 тисяч українців (понад 4 % столичного населення), 23 тисячі словаків та 22 тисячі росіян. 

Для всієї країни друга після українців група іноземців - в'єтнамці. У столиці їх усього 5 тисяч, але вони більш-менш рівномірно розселились по країні. Сьогодні практично в кожному чеському селі, не кажучи вже про міста, є уродженці далекого В'єтнаму. Як правило, вони працюють у дрібній торгівлі.

За даними перепису, жителі Праги мають вищий добробут та освіту, ніж мешканці решти країни. Кожен четвертий пражанин має вищу освіту, але й середній вік у них вищий. Столиця Чехії є також містом потенційних женихів - 44 % празьких чоловіків зараз холостякують.

 

comments powered by HyperComments