У Польщі ентузіасти створили Інтернет-портал про Україну

Неділя, 5 лютого 2012, 14:54
Засновником сайту є Тома Савчак, магістр українсько-польської філології Вармінсько-Мазурського університету на півночі Польщі, співавтором - Мирослава Наконечна, також магістр Вармінсько-Мазурського університету.
У Польщі ентузіасти  створили Інтернет-портал про Україну

«Сайт  UkrainaOnline.pl  поки що є єдиним польськомовним порталом, де ми публікуємо інформацію про події в Україні, а скористатися нею можуть і поляки, і українці. Польські ЗМІ багато в чому замовчують події східних держав, і саме тому цей ресурс буде мати велике значення, особливо для української меншини, що проживає в Польщі, яка не знає мови, особливо правопису. Серед наших знайомих багато поляків, які цікавляться культурою, політикою та економікою України і висловлюють своє невдоволення щодо відсутності можливості стежити за всіма важливими подіями на українських сайтах», - коментує Мирослава Наконечна.

Автори UkrainaOnline.pl є добровольцями і за роботу над сайтом не отримують винагороди.

Проект фінансується підприємством Томи Савчака Klimat Service.

«Ми надіємось, що перспективи у нас гарні, тим більше, що сьогоднішні користувачі інтернету - це молоді люди, які відкриті для пізнавання нової культури, історії та політики сусідніх держав, а також шанують історію обох держав. У них вже немає ненависті до українців, але навпаки цікавість», - резюмує пані Наконечна.
 

comments powered by HyperComments