Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив неправомірне використання антиекстремістського законодавства Росії проти послідовників Фалуньгун

Жанна Титаренко  |  Середа, 22 лютого 2012, 22:48
Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив неправомірне використання антиекстремістського законодавства Росії проти місцевих послідовників духовної практики Фалунь Дафа (Фалуньгун), а також неправомірної заборони літератури цієї групи в Російській Федерації.
Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив неправомірне використання антиекстремістського законодавства Росії проти послідовників Фалуньгун

Резолюція вміщена тут (дивіться пункт 14).

У листі до членів Європарламенту Верховний представник ЄС з іноземних справ і політичної безпеки Кетрін Ештон висловила занепокоєння щодо порушень прав послідовників Фалуньгун в Росії.

Нагадаємо, що три роки тому, Первомайський суд міста Краснодар включив вчення Фалунь Дафа «Джуань Фалунь» до списку екстремістської літератури. Рішення було ухвалено таємно від послідовників цього напряму.

На думку послідовників Фалунь Дафа, таке рішення було викликане підтримкою російської влади репресивної політики комуністичного режиму Китаю. Заборона Фалуньгун в Росії ігнорує багато факторів, в тому числі і мирний характер оздоровчої гімнастики, що є порушенням прав людини.

В країнах Європи та США Фалуньгун не забороняється. Ця гімнастика навчає терплячості в щоденному житті, що є частиною доктрин буддизму, але разом з тим,  терплячості навчає і християнство та інші, визнані світовою спільнотою, релігійні вчення. Фалуньгун не використовує жодних догматичних вчень, ритуалів, грошових внесків і не зобов’язує людину займатись цим напрямом гімнастики постійно.

comments powered by HyperComments