Ісламський радикал з Тулузи чомусь вбивав саме мусульман

П'ятниця, 23 березня 2012, 09:21
Мохаммед Мера, 23-річний француз алжирського походження, який вбив у місті Тулуза 7 людей, сам вчора загинув від поліцейських куль після тривалої облоги його помешкання.
Ісламський радикал з Тулузи чомусь вбивав саме мусульман

Він називав себе ісламістським воїном та членом “Аль-Каїди”, але серед його жертв чомусь, крім євреїв, лише мусульмани.

Французькі поліцейські  достатньо швидко вийшли на його слід через активність вбивці в Інтернеті та з'ясували таке. 

11 березня французький військовослужбовець Імад Ібн Зіатен розмістив в інтернеті повідомлення про продаж свого скутера. Він уточнив, що служить в армії. Згодом молодого солдата знайшли біля тулузької гімназії. Йому вистрілили в голову. Чоловік помер на місті. Вбивця на скутері втік.

15 березня. Навпроти військової бази поблизу Тулузи три солдата знімають гроші в банкоматі, коли раптом лунають постріли. Абель Шенуф і Мохамед Леґуад загинули на місті. Їхнього товариша Лоїка Лібера у важкому стані доправлено до лікарні. Увечорі слідчі з‘ясовують, що в солдатів стріляли із того ж виду зброї, що й напередодні. За іменами жертв очевидно, що всі вони були арабського походження.

Слідство триває. Поліція перевіряє  ай-пі адреси 576 комп'ютерів, з яких Зіатен отримав повідомлення від тих, хто був зацікавлений у придбанні скутера.

Одне з імен викликає у них особливу увагу. Увагу слідчих привертає мати двох молодих хлопців, відомих поліції. Це сталося 17 березня.

Двох братів звуть Абделькадер і Мохаммед Мера. Обидва вже перебували на обліку в Центральному управлінні внутрішньої розвідки.

У понеділок 19 березня Франція сколихнулась від нового повідомлення про вбивства. Цього разу зловмисник націлився на єврейську школу в Тулузі. Вбито чотирьох людей: рабина Йонатана Сандлера, двох його маленьких синів, а також восьмирічну школярку.

Підозра зростає після вивчення кадрів відеоспостереження за школою. Вони дозволять скласти психологічний портрет вбивці, який збігається з тим, що мав Мохаммед Мера, відомий поліції раніше за різні злочини.

20 березня слідчі з‘ясовують, що напередодні скоєння вбивств в єврейській школі Мера перефарбував свій скутер – із чорного той став білим.

І нарешті у вівторок до поліції телефонує власник магазину мотоциклів. Він повідомляє, що клієнт на ім‘я Мохамед Мера попросив дезактивувати пристрій, що дозволяє вистежувати транспортний засіб за допомогою GPS. О другій половині дня слідчі з‘ясовують адресу перебування Мохаммеда Мери і починається 33-годинна облога, яка закінчилась загибеллю злочинця.

 

comments powered by HyperComments