У Болгарії створять Зоополіцію, тому що "насилля проти тварин загрожує безпеці людей"

П'ятниця, 27 квітня 2012, 13:30
У Болгарії буде створена Зоополіція, яка слідкуватиме за застосуванням Закону про захист тварин. Про це повідомлено після зустрічі прем'єр-міністра Бойко Борисова та міністра сільського господарства і продовольства Мирослава Найденова з представниками природозахисних організацій.
У Болгарії створять Зоополіцію, тому що "насилля проти тварин загрожує безпеці людей"

Під час зустрічі міністр Найденов висловив впевненість у ефективності моделі зоополіції, додеденої прикладом її роботи в багатьох державах. Його погляд підтримав і Явор Гечев з міжнародної організації захисту тварин “Чотири лапи”, який вважає, що Болгарії необхідна  зоополіція.

“Ця ланка, яка буде не лише розслідувати злочини проти тварин, – відзначив Явор Гечев. – Така установа, насамперед, буде захищати суспільство від недобросовісних громадян, які вчиняючи насилля проти тварин, загрожують безпеці всіх людей. Неможливо вважати нормальним, щоб в 21-му столітті хто-небудь вільно розкидав отруту на вулицях Софії для вирішення проблеми з безпритульними собаками в своєму житловому районі. від цього могужь постраждати не лише домашні тварини, але й діти та безпритульні люди. Саме в цьому буде полягати одна з основних функцій Зоополіції. А з іншого боку вона буде слідкувати за тим, як господарі піклуються про своїх домашніх улюбленців. Вже для всіх в Болгарії очевидно, що проблему з безпритульними собаками спричинили не тварини, а люди, які  їх  кидають напризволяще”.
 

comments powered by HyperComments