Великий благодійний матч зірок обох народів "Польща – Україна"

Середа, 2 травня 2012, 14:11
На щойно побудованому Національному стадіоні в столиці Польщі з ініціативи варшавського Товариства приятелів України та Польського Телебачення (TVP), було проведено Великий матч зірок обох народів Польща – Україна.
Великий благодійний матч зірок обох народів "Польща – Україна"

Команди складались з музикантів, акторів, колишніх спортсменів, телезірок та коментаторів. Після виконання національних гімнів, розпочалась гра, ось що сказав на той момент запасний гравець збірної Польщі, новинар популярного інформаційного випуску «Teleexpress» Мацєй Орлось:

– На початку здавалося, що перевага збірної України помітна, але потім наші зібралися і тепер матч проходить на рівних, хоча... ой, якраз Україна забила гол, – 1:0 на користь України. А взагалі рівень гри вищий, ніж можна було сподіватися, обидві сторони прагнуть прорватися до воріт і забити гол.
Я тепер чекаю своєї черги, щоб вийти на поле, – це велика подія, – зіграти на трав’яному полі Національного стадіону, – самі розумієте, – каже Мацєй Орлось.

Перед початком матчу 20 тисяч глядачів привітали  збірні Польщі та України, серед них були і дітки з першого сиротинця 

Варшави (кошти від гри будуть спрямовані для дітей без батьківського піклування). Фото: www.polradio.pl

20-тисячна аудиторія новенького стадіону з польськими і українськими прапорцями підтримували свої команди, а футболісти догралися до того, що українці перемогли 1:3.

У польській команді також були музиканти, один з них – співак, великий фан футболу  Liber:

– На жаль, ми програли, Україна була краща, нам не вистачило результативності, – гола. Ми мали такі моменти, але не вдалося. Тяжко було грати з українцями і виграв кращий. Кажуть, наступний матч буде в Україні, я б охоче поїхав, адже ще ніколи не був в Україні. Це було б супер! – каже Liber.

Футбольний коментатор Олександр Гливинський (ліворуч) та представник фірми Samsung Electronics у Польщі Олаф Криницький (праворуч)

за хвилину зустрінуться на футбольному полі. Фото: www.polradio.pl

Всенародний улюбленець, колишній воротар, телезірка Радослав Майдан, – кажуть, якби не він – невідомо, який був би рахунок цього матчу, наголосив на благодійному характері товариського матчу:

– Добре, що ми підтримали дитячі будинки, добре брати участь у такому матчі, було стільки публіки. Для нас, футболістів, це також радість, адже тут грали гімн, для мене це спогад, коли я виступав за збірну Польщі в Кореї і в Японії.
А сьогодні українська команда була кращою, ми їх вітаємо. Думаю, українці мають приємне враження від цієї події, вони виграли.
Цим матчем ми також хотіли підкреслити те, що ми разом з Україною організуємо Євро-2012. Ми можемо з Україною змагатися на полі, але ми господарі і повинні допомагати і підтримувати одне одного, – наголосив Радек Майдан.

Варшавська киянка Вероніка-Олена Марчук очолює Товариство приятелів України – це власне вона придумала і організувала Великий матч зірок обох народів Польща – Україна.

Дарек з варшавського Дитячого будинку номер 1, як і його менші та старші колеги, вперше був на Національному стадіоні, окрім матчу він ще й порозмовляв із зірками:
– З Мезо, з Лібером, маю автографи від Майдана і від усіх футболістів, які грали. Все вдалося, – добрий матч, непогано били одинадцятиметрові, Україна також добре грала, як і Польща, голи були й будуть, – задоволений Дарек.

Не дивлячись на програш, поляки мають на Національному стадіоні першого свого героя, адже колишній хокеїст Маріуш Черкавський, хоча й не футболіст, але саме він, у третьому футбольному матчі на новому футбольному об’єкті, забив перший польський гол.

comments powered by HyperComments