Google попереджатиме користувачів про атаку з боку влади

Четвер, 7 червня 2012, 00:10
Корпорація Google буде попереджати користувачів про можливі атаки з боку хакерів, пов'язаних із владою. Про це повідомляється в блозі корпорації, присвяченому безпеці в мережі.
Google попереджатиме користувачів про атаку з боку влади

У випадку, якщо Google вважатиме, що влада намагається отримати доступ до екаунту, його власник побачить відповідне повідомлення і пропозицію перейти на сторінку з порадами про те, як можна захиститися.

Поява попередження, наголошують в компанії, необов'язково означає, що екаунт був зламаний. Воно буде показано і в разі, якщо користувач став мішенню для атаки, наприклад, із застосуванням фішингу або шкідливих програм.

Користувач, що отримав таке повідомлення, Google рекомендуватиме якомога швидше встановити унікальний і складний пароль до екаунту і включити двухфакторну аутентифікацію.

Ще одним способом захиститися від атак є установка оновлень браузера, операційної системи і редакторів документів, наголошується в блозі корпорації.

Google не розкриває механізму, за допомогою якого вона з'ясовує, що за атакою на користувачів стоять влади або пов'язані з владою хакери.

comments powered by HyperComments