Український політолог Олександр Солонтай: Росія будує "залізну завісу"

Понеділок, 11 червня 2012, 00:05
Своє затримання у московському аеропорту «Домодєдово» український політолог Олександр Солонтай пояснив тим, що російська влада всерйоз боїться опозиціонерів, яким пан Солонтай читає лекції протягом семи років
Український політолог Олександр Солонтай: Росія будує "залізну завісу"

«Такі семінари я проводжу у Росії вже сім років, — розповів політолог в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» — І ніколи жодних проблем не було. Вірніше, останні два роки виникали певні заминки — при перетині російського кордону мене почали зупиняти на КПП чи в аеропортах для більш прискіпливої перевірки, прикордонники кудись телефонували, щось з’ясовували, але врешті-решт дозволяли в’їзд на територію Росії».

Політолог розповів, що російські прикордонники 5 годин протримали його в ізоляторі, і дали можливість вилетіти назад в Київ лише після приїзду правозахисників та українського консула.

«Причину затримання мені чітко так і не пояснили, буду з’ясовувати її через українського консула та інформаційні запити в російське МЗС. Хоча для мене все й так зрозуміло — російська влада побоюється зростання активності опозиції, тому вносить у списки небажаних осіб усіх, хто хоч якось може їй посприяти. Чим вибудовує чергову «залізну завісу», — вважає політолог.

Українського політолога, керівника програми практичної політики Інституту політичної освіти Олександра Солонтая затримали в аеропорту «Домодєдово» 3 червня. Раніше аналогічні проблеми він мав у Білорусі та Казахстані, куди його також не впустили.

comments powered by HyperComments