День 12.12.12: Сьогодні комуністична Корея своїм космічним "сяйвом" багатьом політикам зіпсувала настрій

Середа, 12 грудня 2012, 19:26
За повідомленням Центрального телеграфного агентства Кореї (- Корейська Народно-Демократична Республіка), в країні 12 грудня був успішно виведений на орбіту штучний супутник Землі "Кванменсон-3" ("Сяйво зірки-3").
День 12.12.12: Сьогодні комуністична Корея своїм космічним "сяйвом" багатьом політикам зіпсувала настрій

Новий запуск ракети, здійснений у КНДР  всупереч очікуванням міжнародного співтовариства,  викликав глибоке занепокоєння навіть серед лояльних до північнокорейського режиму країн. 

Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявило, що  "Цей крок північнокорейської сторони є порушенням резолюції Ради Безпеки ООН 1874, яка недвозначно забороняє КНДР запускати ракети з використанням балістичних технологій.

У свою чергу, Китай висловив жаль з приводу здійснення КНДР запуску супутника в умовах загальної заклопотаності цим питанням світового співтовариства. Таку заяву 12 грудня зробив на черговій прес-конференції офіційний представник МЗС КНР  Хун Лей.

США та Франція назвали космічний запуск Північної Кореї  "провокацією", чимало держав Азії, Європи та Океанії засудили її дії.

comments powered by HyperComments