Світовий конгрес українців просить Євросоюз спростити візовий режим для наших громадян

Вівторок, 12 лютого 2013, 00:10
СКУ підтримує рекомендацію Комітету з закордонних справ Європейського Парламенту про внесення змін, спрямованих на лібералізацію візової угоди з Україною. Відповідний лист президента СКУ Євгена Чолія був направлений до провідників Європейського Союзу, повідомляє прес-служба організації.
Світовий конгрес українців просить Євросоюз спростити візовий режим для наших громадян

У листі Є.Чолій підтвердив позицію СКУ про те, що безвізовий режим для громадян України буде сприяти подорожам українців до Європи, зміцнювати зв`язки між Європою і українським народом та просувати євроінтеграцію України.

«Опитування, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва від 30 березня до 4 квітня 2012 р., свідчить, що: 1. Підтримка членства в ЄС значно зростає серед тих українців, які відвідали одну з держав, членів ЄС, США чи Канаду (78 %, які відвідали, у порівнянні з 45 %, які не відвідували)  та  2. Тільки 17 % українців були в одній з держав, членів ЄС, США чи Канаді», – йдеться у листі.

«Ми закликаємо Комітет з питань прав і свобод громадян, судочинства та внутрішніх справ Європейського Парламенту схвалити зміни до Угоди між Європейським Співтовариством і Україною про спрощення оформлення віз, щоб Європейський Парламент міг прийняти їх на своєму засіданні в березні 2013 р.», – заявив Євген Чолій.

Нагадаємо, раніше президент Світового конгресу українців скерував лист провідникам Європейського Союзу, закликаючи прискорити євроінтеграцію України.

comments powered by HyperComments