Польща видобула перший сланцевий газ

Четвер, 21 березня 2013, 14:04
Польський газовий гігант - компанія PGNiG - заявила, що отримала дебіт сланцевого газу зі своєї свердловини Любоціно-2H. У компанії повідомили, що тестування все ще триває і поки незрозуміло, скільки газу містить ділянка.
Польща видобула перший сланцевий газ

"Це має бути уточнено протягом кількох наступних тижнів", - повідомила прес-секретар компанії Йоанна Закревська.  "Це гарні новини, які мають заохотити інвесторів шукати сланцевий газ в Польщі", - заявив міністр фінансів Польщі Миколай Будзановскі.

Він також додав, що тепер компанії потрібно визначити, скільки саме запасів газу є доступними і наскільки великою є інтенсивність дебіту.

Перше буріння в пошуках сланцевого газу здійснила польська компанія PGNiG, але результати цих робіт виявилися негативними. Тим не менш, компанія має намір продовжити пошуки в різних регіонах країни, особливо на території на південний схід від берегів Балтики.

До цих пір в Польщі було видано 87 концесій на розвідку сланцевих родовищ.

Як повідомлялося раніше, Польща виступила проти запуску в країні нових енергетичних проектів, пов'язаних з російським газом.

Тому Польська газова монополія, імпортер російського природного газу Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo планує наростити власний видобуток газу до 2015 року більш ніж на 40% - до 6,2 мільярда "кубів" порівняно з оціночним показником в 4,4 мільярда "кубів" у 2012 році.

comments powered by HyperComments