Довгі та добрі "лапи" друзів тварин: кожний лев має право на Африку

Четвер, 25 квітня 2013, 15:46
Шістьом тваринам з сімейства котячих, які все життя провели в маленьких клітках і в невідповідних умовах, нарешті пощастило насолодитися життям у парку LIONSROCK в Південній Африці. На початку квітня міжнародна організація FOUR PAWS ("Чотири лапи") взяла під свою опіку 4 левів і 2 тигрів із зоопарку невеликого міста Онешті на сході Румунії. Ветеринари організації забезпечили транквілізацію і завантаження тварин у спеціальні клітини та їх транспортування у відповідності до найвищих стандартів добробуту тварин. Через аеропорт Цюріха котячі полетіли до Йоганнесбургу (Південна-Африканська республіка).
Довгі та добрі "лапи" друзів тварин: кожний лев має право на Африку

«Ми щасливі, що ще один румунський зоопарк прийняв вірне рішення дозволити команді FOUR PAWS перевезти тварин до LIONSROCK. Ми просимо румунський уряд дотримуватися законодавства, а також поліпшити умови життя сотень диких тварин у зоопарках Румунії. Тварини заслуговують на повагу та мають право на краще життя», - розповіла Іоанна Дунглер, директор проектів FOUR PAWS International.

На історично-природну батьківщину повернулись лев Тарзан, левиця Сімба і двоє левенят Сара і Гера, а також  тигриця  Геріка і тигр Томі.

© FOUR PAWS/Mihai Vasile

Влада Онешті офіційно попросили FOUR PAWS забрати тварин з сімейства котячих з міського зоопарку, який з 2007 року не має права утримувати даних тварин. Все життя тварини прожили у невідповідних для них умовах: на цементній підлозі в маленьких вольєрах. 4 львів тулилися в клітці 40 кв.м, в той час як румунське законодавство передбачає 500 кв.м  для пари левів.

Результати медичного огляду свідчать, що всім тварини бракує мінералів і кальцію, а левенята страждають від рахіту і нанізму. Вперше в житті кішки стануть на траву в парку LIONSROCK. Після адаптаційного періоду тварин помістять у вольєри мінімум1 га(10 000 кв.м) в 150 разів більше колишніх кліток.

На сьогоднішній день команда FOUR PAWS перевезла 32 лева і 1 тигра з Румунії в парк для великих кішок в Південній Африці. У Румунії 26 зоологічних садів, 5 з яких втратили дозвіл на роботу через недотримання мінімальних стандартів для утримання диких тварин. У той час, як влада намагається знайти рішення для переселення, багато років тварини утримуються в маленьких вольєрах, без належної їжі та медичної допомоги. Маса повідомлень у пресі і заяв від румунських громадян спонукали Європейську комісію звернувся до влади для повного звіту про зоопарки і про умови утримання диких тварин у Румунії. 

© FOUR PAWS/Mihai Vasile

FOUR PAWS також планують врятувати чотирьох левів, конфіскованих у румунського громадянина Нуту Каматарі. Добре відомо, що він незаконно володів тваринами. На прохання влади в лютому минулого року, команда FOUR PAWS тимчасово передала тварин до зоопарку Буків у місті Плоєшті. Однак, на даний час, через процесуальні помилки з боку румунської природоохоронної служби, чотири леви не можуть виїхати до Південної Африки. Питання про власність на тварин до сих пір не вирішено.

FOUR PAWS глибоко шкодує про цю затримку. Іоанна Дунглер: «Зоопарк Буків не має можливості розмістити тварин належним чином. Саме тому, ми запропонували перевезти чотирьох левів в наш парк для великих кішок в Південній Африці. Ми вимагаємо, щоб влада діяла відповідно до законодавства, а також поклала край стражданням тварин ".

 

comments powered by HyperComments