Стамбул, п'ятниця, сльози: Гіркий центральний парк

Субота, 1 червня 2013, 13:55
Вранці в п'ятницю 31 травня в Стамбулі десятки людей були поранені насильницьким втручанням спеціальних поліцейських сил. Вони намагались розігнати сотні мирних протестуючих, які протягом декількох днів ночували під відкритим небом у парку в центрі найбільшого міста Туреччини на знак протесту проти його забудови.
Стамбул, п'ятниця, сльози: Гіркий центральний парк

Поліція використала сльозогінний газ, щоб витіснили протестувальників з парку «Таксім Гезісі» (тур. - прогулянка по Таксіму) біля площі Таксім – центральної площі в європейській частині Стамбула. Демонстранти ще в понеділок облаштували свій наметовий табір в парку на знак протесту проти плану  побудувати там новий торговельно-розважальний центр.

Жителі Стамбула –  постійні відвідувачі парку та екологічні активісти впевнені, що цей  парк вважається легенями міста. За підтримки парламентської опозиції вони кілька днів опирались поліції, стверджуючи, що роботи в парку незаконні.  У п’ятницю протестуючі в черговий раз почали збиратися на околиці парку з майже 600 дерев, посаджених у 1940 році.

Стамбул, 31 травня,  парк Таксім 

//balkans.aljazeera.com

Влада, в свою чергу стверджує, що дерева будуть викопані з коренями та пересаджені в інші місця,  а частина традиційної пішохідної зони площі Таксім у червні має буде перенесена.

comments powered by HyperComments