Дружба з людиною "по-пекінськи": Щороку вони вбивають два мільйони собак і котів

Вівторок, 18 червня 2013, 17:26
Кожного року в Китаї вбивають понад два мільйони котів і собак для використання їх м'яса і хутра. Багато цих тварин були сімейними улюбленцями, але їх крадуть у господарів, попри наявність у багатьох собак і котів ошийників та інших домашніх відзнак. Потім дуже часто їх перевозять через всю країну – по 10-15 тварин в одній дротяній клітці. Протягом кількох днів нещасні тварини перебувають у спотворених позах, без харчів та води.
Дружба з людиною "по-пекінськи": Щороку вони вбивають два мільйони собак і котів

Кінцевий пункт призначення таких перевезень в країні потужного розвитку та давньої культури –  різанина тварин на м'ясо для ресторанів або на шкіри для хутряної промисловості. Іншого способу годувати власне населення комуністично-реформаторська КНР, очевидно, ще не відшукала.

У сучасному Китаї, ймовірно, через велику заклопотаність влади справами світової експансії та містечкового тайконавства, досі немає жодного закону для захисту домашніх тварин від людського насильства. Тобто, на думку міжнародних зоозахисних організацій, будь-які знущання і тортури щодо тварин у КНР юридично не є злочинами.

Разом з тим, за деякими опитуваннями, абсолютна більшість громадян Китаю підтримує запровадження законів проти жорстокого поводження з тваринами. Міжнародний фонд захисту тварин – International Fund for Animal Welfare (IFAW), який опікується захистом тварин від людської жорсткості, закликає людей з усіх держав допомогти забезпечити всесвітній тиск на уряд КНР, щоб досягти відповідних змін у законодавстві країни.

А це інший край Землі, інша сучасна цивілізація.

Остання потужна повінь у Німеччині: першими рятують стареньких фрау та пухнастих друзів

www.ifaw.org

IFAW  закликає громадян різних держав надсилати листи до  послів Китайської Народної Республіки  у кожній країні з проханням про якнайшвидше ухвалення в Китаї національного законодавства для запобігання жорстокості щодо тварин.

Також відкрите для підписання в Інтернеті  Звернення  "Prevent cruelty  to dogs and cats in China" - "Запобігти жорстокості до собак і котів в Китаї"! 

comments powered by HyperComments