Міжнародна освітня online-платформа Coursera запустила перший курс українською

Субота, 12 жовтня 2013, 18:55
Від 7 жовтня міжнародна освітня online-платформа Coursera вперше запустила навчальний курс українською мовою. Першим для перекладу українською був обраний курс "Модельне мислення" - один з трьох найпопулярніших на Coursera предметів, який, за статистичними підрахунками, при кожному новому запуску отримує більше 100 000 студентів.
Міжнародна освітня online-платформа Coursera запустила перший курс українською

Як повідомляє "Корреспондент.net", курс читається професором Скоттом І. Пейджем з Мічиганського університету. Цикл лекцій "Модельне мислення" оповідає про те, як використовувати в різних сферах життя і бізнесу математичні моделі. На їх основі можна приймати більш ефективні рішення і вибирати більш результативні стратегії .

Додамо, що окрім української, курс також отримав переклад китайською мовою. Всі охочі можуть безкоштовно прослухати курс, який буде тривати 10 тижнів. Переклад і організація субтитрування курсу  українською були забезпечені Фондом Віктора Пінчука в рамках глобального партнерства з освітньою онлайн-платформою.

Наступним курсом, який отримає українські субтитри, буде «Введення у фінанси» - ще один з курсів, який належить до топ-5 за популярністю серед відвідувачів ресурсу. А до кінця року планується  перекласти один з курсів по IT.

Нагадаємо, що наслідуючи західні зразки, Київський національний університет імені Шевченка восени також запустив перший доступний всім онлайн-курс  “Бренд-менеджмент”. Цей курс безкоштовний, це студентська ініціатива, яку підтримало керівництво ВНЗ. Читає курс доцент економічного факультету  КНУ Андрій Длигач.

Coursera - одна з ключових платформ масової онлайн-освіти, яка разом з найкращими світовими університетами та організаціями пропонує всім охочим безкоштовні онлайн-курси. З моменту свого старту проект здійснює вагомі кроки, спрямовані на скорочення відстані між людьми і якісною освітою, а також допомагає студентам вчитися без бар'єрів.

Фонд Віктора Пінчука став глобальним партнером Coursera в травні 2013 року в рамках довгострокової мети освітньої платформи - зробити всі наявні курси доступними для міжнародної спільноти. Крім Фонду Пінчука, Coursera встановила партнерські відносини з кращими організаціями з різних країн світу для перекладу лекційних курсів з різних дисциплін, щоб забезпечити до них безкоштовний доступ. Серед таких організацій провідні агентства з перекладів, філантропічні організації, оператори мобільного зв'язку, некомерційні структури, корпорації та університети.

 

comments powered by HyperComments