Наша "Мрія" зручно вмістилась в Європі. В місцевих аеропортах, щоправда, все одразу стало трохи дрібнішим

Неділя, 10 листопада 2013, 19:20
В аеропорту хорватської столиці в п'ятницю ввечері приземлились одразу два Антонови. Один - це найбільший в світі літак АН-225 "Мрія", інший -його пілот Дмитро Антонов. Для місцевих ЗМІ на цей уїк-енд це була одна з найзначніших новин, про неї оперативно повідомили навіть провідні медіа сусідніх країн - Сербії та Боснії і Герцеговини.
Наша "Мрія" зручно вмістилась в Європі. В місцевих аеропортах, щоправда, все одразу стало трохи дрібнішим

Притому всі ЗМІ акцентують увагу на видатних технічних можливостях українського гіганта. Наприклад, нагадують, що вантажний відсік "Мрії" на 43 метри довший першого польоту літака братів Райт. Досвідчений український пілот Д.Антонов, який саджав АН-225 у Загребі, сказав журналістам, що смуга головного хорватського аеродрому достатня для посадки літака  довжиною 84 метри з розмахом крил 88 метрів.

Він пояснив, що "Мрія" прибула до Хорватії, щоб перевезти потужний трансформатор, виготовлений на загребському заводі  "Siemens-Končar", на Філіппіни. Споживач настільки квапиться доправити устаткування, що обрав авіаперевезення, бо морем вантаж потрапив би за призначенням лише за 1,5 місяці. Переліт на  "Антонові"  крізь усю Азію  до  Філіппін триватиме лише 2 дні. 

//www.kurir-info.rs - видання з Белграда, Сербія

На запитання журналістів, чи він нервував при посадці в Загребі, Дмитро Антонов жартома відповів, що хвилювався аж  35 років тому, коли він був курсантом військового училища. Балканські видання стверджують, що лише 12 пілотів у світі мають право керувати цим величезним літаком.

Покупець з Філіппін терміново потребує трансформатор, тому він 

на його транспортування  витрачає в півтора рази більше, ніж  на вантаж

//balkans.aljazeera.net 

Балканські ЗМІ зазначають, що літак, сконструйований ще в період "холодної війни" спеціально для перевезення радянського космічного корабля  багаторазового використання "Буран", в останні роки доправляв вояків з США і Канади до Іраку.

Через те що "Мрія" завжди привертає увагу і вона понад  добу мала перебувати в аеропорту Загреба, на його сайті навіть розмістили спеціальне оголошення  для охочих побачити і сфотографувати український літак.

comments powered by HyperComments