Польський Єпископат: «Нашою молитвою охопимо вашу батьківщину,...

П'ятниця, 6 грудня 2013, 07:15
Єпископи католицького та греко-католицького обрядів Польщі висловили 5 грудня "молитовну солідарність з українським народом і духовну єдність з громадянами України, які беруть особливу відповідальність за долю своєї батьківщини". «Україна заслуговує на те, щоб її громадяни могли жити гідно, а їхні права були в пошані» - наголошують діячі церкви.
Польський Єпископат: «Нашою молитвою охопимо вашу батьківщину,...

У листі Єпископату Польщі, адресованому Українській греко-католицькій церкві та архієпископові Мєчиславу Мокшицькому, львівському митрополитові латинського обряду, автори декларують: «Нашою молитвою охопимо вашу батьківщину, з якою Польщу об’єднують братерські і добросусідські зв’язки та багато сфер співробітництва».

Єпископи нагадують, що кілька місяців тому, 28-го червня, у Варшаві було підписано спільну декларацію обох церков з приводу 70-ліття Волинської трагедії, в якій підкреслено, що «співпраця вільної України та вільної Польщі необхідна для того, щоб у цій частині Європи панував мир, була забезпечена свобода віросповідання кожного, а права людини не опинялися під загрозою».

Тодішні слова Римо- і Греко-католицької церков у Польщі та Україні «звінчують кількадесятирічний період примирення між нашими Церквами і народами, і мають велике історичне значення (...). Одночасно, є зобов’язанням до солідарності й молитви у цей важкий і заодно зламний момент, який сьогодні переживає Україна», – пишуть єпископи. Греко-католицькі єпископи з Польщі написали, що звертаються до Бога з молитвою про мудрість і повагу до громадянських прав для тих, хто має у своїх руках владу в Україні, щоб не дійшло до проливання братньої крові і щоб не сталося порушення територіальної інтегральності України як держави. 

comments powered by HyperComments