Заява Посольства США для "невідомих і невловимих": ... до відповідальності ... особливо тих, хто ці жорстокі розправи замовив

Середа, 25 грудня 2013, 18:15
Посольство США з жахом сприйняло новини про побиття журналістки Тетяни Чорновол. Ми засуджуємо цей напад і закликаємо до його негайного розслідування, яке, на відміну від розслідування попередніх подібних інцидентів, мусить привести винних до повної відповідальності згідно із законодавством України.
Заява Посольства  США  для "невідомих і невловимих": ... до відповідальності ... особливо тих, хто ці жорстокі розправи замовив

Ми висловлюємо заклопотаність у зв'язку з дуже схожими подіями протягом останніх кількох тижнів, спрямованими проти фізичних осіб, їхнього майна і політичної діяльності, очевидно, з метою залякування чи покарання тих, хто пов'язаний із протестами на Євромайдані.

Це неприйнятні порушення громадянських свобод, яким не має бути місця в сучасному демократичному суспільстві. Ми закликаємо уряд України запобігти будь-яким подальшим подібним інцидентам, провести чесні і прозорі розслідування всіх нападів, які вже відбулися, забезпечуючи реальні результати, що приведуть до відповідальності не лише виконавців, але й особливо тих, хто ці жорстокі розправи замовив.

25 грудня 2013 року

До речі, 20 грудня на сайті американського посольства опублікована  стаття посла США в Україні  Джеффрі  Р. Пайєтта "Україна в 2014 році".

 

comments powered by HyperComments