Американські вчені знайшли рештки істоти, котра мала вигляд крокодила. але була ссавцем і мала розмір домашньої кішки

Субота, 7 серпня 2010, 10:55
Вчені виявили дивовижну істоту, яка жила на землі 105 млн років і являла собою щось середнє між сучасним крокодилом і кішкою. Останки тварини, що вже отримав серед фахівців назву "крокодиловий кіт", були знайдені в Африці на території Танзанії дослідниками з американського університету штату Огайо.
Американські вчені знайшли рештки істоти, котра мала вигляд крокодила. але була ссавцем і мала розмір домашньої кішки

Тварина нагадує в цілому за формою сучасного крокодила, але він має розміри домашньої кішки. Цей вид був, на думку американських вчених, представником ссавців. Однак ведучи, ймовірно, свою біологічну родовід від земноводних, він став тупиковою гілкою еволюції.

Висновок про належність крокодилового кота до ссавців був зроблений на основі аналізу будови його щелепи і зубів. "Зовні тварина нагадує крокодила. Однак якщо вивчити зуби тварини, то ніколи не прийде в голову, що мова йде про крокодила", - заявив керівник робіт Патрік О'Коннор.

Володіючи зовнішністю крокодила, ця тварина була здатна підніматися на дерева і здійснювати високі стрибки. Крокодилячі коти, які опинилися черговим тупиком в еволюційних експериментах живої природи, повністю вимерли близько 80 млн років тому і не залишили після себе ніяких видових нащадків.

Нагадаємо, у липні американські дослідники знайшли у Саудівській Аравії череп раніше невідомої тварини, яка жила на Землі приблизно 29 мільйонів років тому і могла бути спільним предком сучасних мартишок і людиноподібних мавп, в тому числі людей.

 

comments powered by HyperComments