Вчені винайшли принтер для їжі

П'ятниця, 3 вересня 2010, 22:50
Американські інженери вигадали апарат, який може готувати найрізноманітніші страви. Незвичайна машина запозичила технологію у сучасних 3D-принтерів, додавши до неї нагрівальні і охолоджуючі елементи.
Вчені винайшли принтер для їжі

Інженери Массачусетського технологічного інституту винайшли кулінарний апарат, який виготовляє будь-які страви. Незвичайна машина запозичила технологію у сучасних 3D-принтерів, додавши до неї нагрівальні і охолоджуючі елементи.

Як розповів один з авторів проекту, аспірант Аміт Зоран, машина, яка отримала назву "Ріг достатку" або Cornucopia, нагадує йому самому обладнання з фантастичних фільмів. Вона нагадує щось середнє між звичайним грилем і сучасним пристроєм для друку об'ємних деталей.

У цей "кулінарний принтер" заряджають картриджі з інгредієнтами, вміст яких автоматично видавлюється на майданчик гриля або фрізера. Задане блюдо формується пошарово, у міру приготування попередніх доз, видавлених спеціальними шприцами на трирівневий обертовий майданчик. Крім того, в процесі задіяні лазерні світлодіоди, спеціальні свердла і тонкі трубки для ін'єкцій.

"Цей метод приготування їжі дозволяє не тільки домогтися аромату і текстури, абсолютно недосяжних за допомогою інших методів приготування, але й за допомогою сенсорного екрану і веб-підключення дозволяє користувачам повністю контролювати якість, поживну цінність і смак кожної страви", - зазначив винахідник.

Наразі проект знаходиться на ранній стадії, і діючих прототипів пристрою поки не існує, а єдине його зображення було намальовано авторами в графічному редакторі.

"Спочатку харчова машина була просто способом розважитися. Ми збиралися представити свій проект на конкурс про те, як буде виглядати кухня через 100 років. Проте він був відкритий тільки для індивідуальних авторів і нам довелося просто розмістити концепцію на своєму сайті", - , - зазначив Зоран.

Дізнавшись про "кулінарний принтер", до винахідникам стали звертатися найрізноманітніші підприємці, компанії і шеф-кухарі, переконуючи Зорана і його товаришів продовжити роботу над Cornucopia.
 

comments powered by HyperComments