Кабінет міністрів формує свою колону гуманітарної допомоги для сходу України

Ганна Коваленко  |  Середа, 13 серпня 2014, 14:00
Кабінет міністрів України додатково виділить 10 млн гривень на закупівлю товарів першої необхідності для мешканців Донбасу та відправить туди колону гуманітарної допомоги.
Кабінет міністрів формує свою колону гуманітарної допомоги для сходу України

Як передає Інтерфакс-Україна, про це в середу заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду. «Уряд України і президент України поставляють товари першої необхідності в усі звільнені території. Ми як українська держава забезпечували, і далі будемо забезпечувати своїх громадян, і тому додатково уряд виділяє 10 млн гривень на закупівлю товарів першої необхідності», - додав він.

За словами Яценюка, в Міжнародному фонді допомоги є близько $ 6 млн, які перебувають в управлінні комісара ООН. Ці кошти також будуть спрямовані на надання гуманітарної допомоги східним областям країни.

Яценюк доручив Міністерству інфраструктури, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству охорони здоров'я та Міністерству закордонних справ сформувати колону для доставки товарів першої необхідності до східних областей України. Окремо прем'єр-міністр звернувся до Червоного Хреста з проханням надати допомогу в тому, щоб ці товари дійшли до людей, адже території контролюються бойовиками.

comments powered by HyperComments