Російський «гуманітарний конвой» може в’їхати в Україну вже завтра. Перевантажувати не будуть

Четвер, 21 серпня 2014, 22:10
Російський «гуманітарний конвой» може після закінчення всіх митних процедур перетнути український кордон вже у п'ятницю
Російський «гуманітарний конвой» може в’їхати в Україну вже завтра. Перевантажувати не будуть

Як передає Укрінформ, про це у четвер у Москві заявив Лоран Корба, представник Червоного Хреста в Європі і Центральній Азії,. «Ми сподіваємося, що автоколона зможе відправитися завтра», – зазначив він.

За словами Корби, Червоний хрест вжив всіх необхідних адміністративних і підготовчих заходів для забезпечення проходження російської автоколони. «На даному етапі автоколона знаходиться на кордоні на території Росії в очікуванні митних процедур. Кілька хвилин тому я дізнався, що ці процедури вже розпочалися, і продовжуватимуться найближчим часом», – сказав він.

Крім того, координатор із зв'язків з громадськістю Червоного хреста в Україні Андре Льорш повідомив, що вантаж їхатиме до Луганська на російських вантажівках. «Вантаж поїде в місто Луганськ на російських вантажівках, у кожному з яких буде по одному російському водієві. Всі інші супровідні – представники Червоного хреста. Після розвантаження всі вантажівки по тій же дорозі повернуться в Росію», – повідомив він.

За словами Льорша, розвантаженням і розподілом гуманітарної допомоги серед населення в Луганську будуть займатися представники міжнародного комітету Червоного хреста разом із представниками українського відділення цієї організації. Як відомо, у четвер українські прикордонники почали митне оформлення російського вантажу.

comments powered by HyperComments