Порошенко: Україна має готуватися до життя в умовах постійної зовнішньої агресії

Неділя, 24 серпня 2014, 14:11
У Києві відбувся військовий парад, присвячений Дневі Незалежності. На параді президент країни зробив кілька важливих заяв. Зокрема він заявив, що українці мають готуватися до життя в умовах постійної зовнішньої агресії.
Порошенко: Україна має готуватися до життя в умовах постійної зовнішньої агресії

"Над осяжними історичними перспективами України постійно буде військова загроза. І з цим не тільки потрібно навчитися жити - до захисту незалежності нашої держави потрібно постійно бути готовим", - зазначив Президент.

За його словами, до кінця цього року будуть виділені мільярди гривень на оновлення озброєння та військової техніки. "Перед вами з Хрещатика прямо до зони антитерористичної операції проїде колона нової, щойно купленої або  випущеної, або щойно відремонтованої техніки", - сказав президент, додавши, що, згідно з планом, на 2015-2017 роки на переозброєння і оновлення військової техніки заплановано виділити понад 40 млрд грн.

Крім цього, з трибуни на Майдані президент заявив, що "події останніх місяців стали справжньою війною. Можливо, вона увійде до історії як Вітчизняна війна 14-го року. Вітчизняною вона стала тому, що на захист Батьківщини піднялися всі - від малого до старого, стала всенародним рухом, справою всіх і кожного", - сказав він.

Також Порошенко повідомив, що скасує святкування дня захисника Вітчизни 23 лютого. "Я підкреслюю - Україна ніколи більше не буде відзначати це свято за військово-історичним календарем сусідньої країни. Ми будемо поважати захисників своєї Батьківщини, а не чужої", - заявив Порошенко, додавши, що Україна визначить дату свого Дня захисника Вітчизни.

Загалом атмосфера на майдані Незалежності під час параду була наповнена патріотизмом. Українці, які прийшли на урочисту подію, тримали в руках національні прапори, були вдягнені у вишиванки. Багато хто прийшов на захід із дітьми. На церемонії підняття прапора люди всі разом співали гімн України. Під час самого параду присутні найенергійніше вітали колону воїнів АТО.

comments powered by HyperComments