У Дніпропетровську конвертували 50 мільйонів гривень

Середа, 27 серпня 2014, 23:30
Розкритий центр конвертації міжнародного масштабу.
У Дніпропетровську конвертували 50 мільйонів гривень

Працівники слідчого управління фінансових розслідувань Дніпропетровської області викрили та припинили протиправну діяльність розгалуженого конвертаційного центру, через який, шляхом протиправних фінансових оборудок, у «тіньовий обіг» було виведено, за попередніми оцінками, суму, що дорівнює 50 млн гривень.

Увагу працівників податкової міліції привернула робота двох державних установ Дніпропетровської і Запорізької областей в сфері земельних відносин, а саме: питання надходження великих сум бюджетних коштів обсягом понад 10 млн. грн.

Протиправний механізм полягав у тому, що бюджетні кошти від державних установ за проведення інвентаризації земель на території зазначених областей перераховувались підконтрольному транзитному підприємству у Дніпропетровську та в подальшому надходили на розрахункові рахунки фіктивних підприємств конвертаційного центру та переводилися таким чином у готівку.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України проведено ряд обшуків офісних та житлових приміщень, автотранспорту службовців, під час яких, вилучено печатки підприємств з ознаками фіктивності, які обслуговували конвертаційний центр, готівкові кошти, також комп’ютерну техніку, магнітні носії, «чорну» бухгалтерію та інші речові докази злочинної діяльності.

Наразі триває слідство, здійснюються розшукові заходи та слідчі дії для встановлення всіх епізодів, протиправних схем «конвертаційного центру» та осіб, причетних до злочинної діяльності.

comments powered by HyperComments