Європейський Союз закликає Росію вивести з України війська

Неділя, 31 серпня 2014, 21:45
Європейський Союз закликає Росію негайно вивести свої війська з України. Про це йдеться у висновках Європейської Ради, ухвалених за результатами засідання, яке відбулося в суботу, повідомляє УНІАН
Європейський Союз закликає Росію вивести з України війська

„Європейська Рада залишається вкрай стурбованою тривалими і все більш запеклими боями на Східній Україні та продовжує рішуче засуджувати незаконну анексію Криму. Вона засуджує постійно зростаючі потоки бойовиків і зброї з території Російської Федерації на Східну Україні, а також агресію з боку російських збройних сил на території України", - сказано у висновках.

"Вона закликає РФ негайно вивести всі свої військові сили і засоби з України", - сказано у документі.

Європейський Союз знову заявив про нагальну необхідність, «стійкого політичного рішення, заснованого на повазі суверенітету України, територіальної цілісності, єдності та незалежності".

Крім того, Європейська Рада підкреслила "важливість негайної реалізації мирного плану президента Порошенка".

"Перший крок повинен складатися зі взаємно узгодженого припинення вогню, відновлення українського контролю за кордонами, негайного припинення потоків зброї, обладнання і військового персоналу з Російської Федерації в Україну, а також термінового звільнення всіх заручників, які утримуються незаконними озброєними групами, та ув'язнених, які утримуються в Російській Федерації", - констатує ЄС.

Переговори про врегулювання ситуації на Донбасі поновляться в понеділок. Крім того, Європейська Рада знову закликала до „негайного, безпечного і безперешкодного доступу до місця аварії MH17 в рамках угоди про припинення вогню".

„Європейська Рада ще раз висловлює свою підтримку цінним зусиллям Організації з безпеки і співробітництва в Європі", - додається у висновках

comments powered by HyperComments