На припинення бойових дій в Україні ЄС дав Росії тиждень

Понеділок, 1 вересня 2014, 22:04
Лідери країн Європейського союзу домовилися в ніч на неділю, що протягом тижня буде розроблений новий пакет санкцій проти Росії, повідомив на прес-конференції після закінчення саміту ЄС у Брюсселі президент Європейської ради Герман Ван Ромпей.
На припинення бойових дій в Україні ЄС дав Росії тиждень

його словами, Європейська рада готова піти на подальші серйозні кроки щодо Росії, тож Європейська комісія отримала завдання протягом тижня провести термінову підготовчу роботу і подати пропозиції про такі кроки.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель, зі свого боку, додала, що Росії загрожуватимуть нові санкції, якщо Москва протягом тижня не припинить вторгнення до України, і становище там не поліпшиться чи й погіршиться.

Герман Ван Ромпей так само підтвердив, що подальші санкції залежатимуть загалом від розвитку подій на Сході України. Ніяких точних критеріїв запровадження нових заходів проти Росії немає, сказав він.

У ніч на неділю у Брюсселі закінчилося позачергове засідання Європейської ради (саміт ЄС), на якому становище в Україні, що склалося внаслідок нового воєнного вторгнення Росії, було одним із головних питань. На саміті також виступив президент України Петро Порошенко, який у перебігу візиту до Брюсселя взяв участь і в низці інших заходів і зустрічей із європейськими керівниками й політиками.

comments powered by HyperComments