Україна вже користується реверсним газом з Європи

Субота, 6 вересня 2014, 21:02
Стрімко розвиваються події із альтернативним забезпеченням українців голубим паливом, котре припинила подавати сусідня країна, ще й освічуючи процес вогняними спалахами на Сході країни. Європейська спільнота суттєво допомагає Україні у тому, щоб питання Асоціації з ЄС не було тільки формальним. Вирішуються оперативно і нові схеми постачання газу реверсним способом. Швидко і злагоджено вирішені політичні і технічні питання.
Україна вже користується реверсним газом з Європи

Ще одним спільним питанням стане долучення країн-членів ЄС до інвестицій в українську ГТС. Спільна робота буде гарантом постачання і транзиту газу через модернізовану систему. Це робиться і для забезпечення енергетичної безпеки країни.

Диверсифікація постачання газу стала очевидністю. Уряд передбачає ще й зменшення споживання газу через програми енергоефективності та за допомогою альтернативної енергетики.

Вже у вересні розпочато транспортування газу по газогону «Вояни-Ужгород», котрий забезпечить щодобове постачання в Україну 27 млн м3 газу із Словаччини. Початок «великого реверсу» здійснили прем'єри Словаччини та України, Роберт Фіцо та Арсеній Яценюк. Річний обсяг поставок передбачено на рівні 10 млрд м3. За даним ЗМІ, вартість газу зі Словаччини $360.

comments powered by HyperComments