Три країни НАТО спростували заяву про постачання зброї до України

Понеділок, 8 вересня 2014, 13:07
В США заявили, що не пропонували Україні поставки смертельного озброєння.
Три країни НАТО спростували заяву про постачання зброї до України

В США, Італії та Польщі спростували плани надавати озброєння Україні, про що раніше заявив радник президента України Юрій Луценко. Як повідомляє Reuters, відповідну заяву зробили чиновники в силових відомствах зазначених країн, передає Українська правда.

"Ця новина не відповідає дійсності. Італія, разом з іншими країнами ЄС та НАТО, готується пакет нелетальної військової допомоги для України, такої як бронежилети і шоломи", - заявив представник Міноборони Італії.

 Разом з тим в США високопоставлений чиновник на умовах анонімності зазначив, що Сполучені Штати не пропонували Україні поставки смертельного озброєння.

У Франції представник Єлисейського палацу від коментарів відмовився.

Водночас представник Міноборони Польщі Яцек Соньта повідомив: "Там (на саміті НАТО) не було ніякої угоди щодо поставок озброєння з Польщі в Україну".

Раніше стало відомо, що представник Міноборони Норвегії заявив: "Ми беремо участь у двох військових навчаннях в Україні, але це не відповідає дійсності, що ми надамо озброєння Україні". Як відомо, в НАТО заявили, що альянс не надаватиме зброю Україні, яка не є державою-членом альянсу, проте окремі країни-члени можуть це зробити.

comments powered by HyperComments