Порошенко і Ромпей обговорили ситуацію на Донбасі

Четвер, 11 вересня 2014, 22:10
Президент України Петро Порошенко телефоном обговорив з президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм ситуацію на Донбасі.
Порошенко і Ромпей обговорили ситуацію на Донбасі

Про це повідомляє прес-служба глави держави. Як наголошується в повідомленні, сторони обговорили ситуацію на Донбасі, а також індикатори, які будуть свідчити про просування у вирішенні конфлікту, серед яких - виведення російських військ, контроль за кордоном за участю ОБСЄ і звільнення всіх заручників.

Герман ван Ромпей повідомив, що країни ЄС ухвалили рішення про введення подальших обмежувальних заходів у Росії.  Відповідно до процедур ЄС, санкції набудуть чинності після їх офіційної публікації завтра.

Петро Порошенко подякував Герману Ван Ромпею за запрошення на засідання Європейської Ради, яке відбулося 30 серпня.

«Можливість звернутися до лідерів ЄС та проінформувати їх про ситуацію на Донбасі була дуже важливою для мирного процесу. Результати участі України у засіданні Європейської Ради та саміті НАТО сприяли введенню режиму припинення вогню», - заявив президент України. Герман ван Ромпей також ухвалив запрошення Петра Порошенка відвідати Україну з візитом, йдеться в повідомленні.

comments powered by HyperComments