В Україні хочуть скоротити до 3 днів обробку заявок на реєстрацію нерухомості

П'ятниця, 19 вересня 2014, 22:30
Над розробкою ініціатив працює група експертів з Грузії, тому пропоновані нововведення багато в чому відображають досвід спрощення дозвільних процедур та усунення корупції саме цієї країни.
В Україні хочуть скоротити до 3 днів обробку заявок на реєстрацію нерухомості

 

Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр) планує скоротити час обробки заявок на реєстрацію нерухомого майна з нинішніх 5 до 3 днів. Як передає УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив заступник голови Укрдержреєстру Артем Янчук. За його словами, відповідна ініціатива міститься в розроблюваних відомством законопроектах.

 «У майбутньому ті законодавчі акти, які ми розробляємо, там буде скорочено термін обробки заявок до 3 днів. На сьогодні - це 5 днів», - сказав Янчук.

 «Просто менше вже зробити дуже складно у зв'язку з тим, що ми також плануємо паралельно впровадити поділ тих, хто приймає документи, і тих, хто ухвалює рішення щодо них. Тобто там ще буде необхідний час на пересилання цих документів і повернення їх назад», - додав він.

 Чиновник також пояснив, що ініціатива поділу чиновників на тих, хто приймає документи від замовника, і тих, хто ухвалює рішення щодо них, покликана усунути корупційну складову при здійсненні реєстраційних процедур. При цьому Янчук уточнив, що над розробкою цих ініціатив працює група експертів з Грузії, тому пропоновані нововведення багато в чому відображають досвід спрощення дозвільних процедур і усунення корупції саме цієї країни.

comments powered by HyperComments