Україна розраховує зібрати не менше як $1 млрд у фонд відновлення Донбасу, – Порошенко

Четвер, 25 вересня 2014, 17:43
Президент України Петро Порошенко сподівається, що до фонду відновлення Донбасу вдасться зібрати не менше ніж $1 млрд.
Україна розраховує зібрати не менше як $1 млрд у фонд відновлення Донбасу, – Порошенко

 

«У мене немає ніяких сумнівів, що нам вдасться зібрати не менше ніж $1 млрд до спеціального фонду відновлення інфраструктури Донбасу, щоб це робилося не лише за рахунок коштів платників податків України», – сказав він на прес-конференції в Києві в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Президент наголосив, що відновлення інфраструктури на Донбасі здійснюватиметься за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету і спеціального недержавного фонду, який наповнюватиметься завдяки внескам інших країн.

«Саме цьому присвячені мої переговори нині з нашими партнерами і в ЄС, і в США», – додав П.Порошенко.

 

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на початку вересня заявив, що на відновлення інфраструктури Донбасу знадобляться мільярди доларів. Минулого тижня А.Яценюк доручив Міністерству фінансів України підготувати законодавчу базу для створення спеціального фонду відновлення деяких районів Донбасу.

«Я дав доручення Міністерству фінансів підготувати відповідний проект закону про створення спеціального фонду відновлення окремих територій Донецької та Луганської областей, який повинен наповнюватися: перше – з пожертвувань і фінансування українських олігархів», – заявив він.

Другим пунктом фінансування цього спецфонду прем’єр назвав міжнародну донорську допомогу.

«І третє, ми можемо з державного бюджету давати туди кошти, якщо ми відновимо повністю контроль над усією територією, підприємства почнуть працювати і сплачувати податки у центральний бюджет. А забирати гроші у Львова, Полтави, Києва, Житомира, у пенсіонерів України... і відправляти їх на відновлення територій, які ми не контролюємо, ми не будемо», – наголосив Прем’єр-міністр України.

comments powered by HyperComments