Президент підпише Закон "Про очищення влади"

Субота, 4 жовтня 2014, 11:04
Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише Закон «Про очищення влади» (про люстрацію), хоча і не вважає його досконалим, передає офіційний сайт президента країни.
Президент підпише Закон "Про очищення влади"

 

Виступаючи у Львівському національному університеті, Глава держави зазначив: «Я дуже уважно вивчив проект Закону "Про очищення влади" у тій редакції, в якій минулого тижня його ухвалила Верховна Рада. Він не є досконалим, є дуже проблемним. Значна частина людей без вини змушені змиритися і пройти інколи принизливу процедуру. Я не в захваті від цього, я бажав би кращого. Але в цих умовах люстрації бути, і закон буде підписано».

За словами Петра Порошенка, він ухвалив  рішення підписати Закон про люстрацію через необхідність очищення всього державного апарату. «Впевнений, що позитивного в цьому законі все ж більше, і що Україна буде кращою», - заявив Президент.

Президент наголосив, що будуть вивчені рекомендації Венеціанської комісії, Конституційного суду, рішення ЄС щодо гармонізації українського законодавства, рішення Ради Європи, рекомендації Європейського суду з прав людини. «Як Президент не маю права ігнорувати. Але ми за об’єднання країни, і люстрація відбудеться», - відзначив Глава держави.

Президент не виключив можливості, за наявності зауважень Венеціанської комісії та Конституційного суду, внесення змін до цього закону.

Спілкуючись пізніше з журналістами, Президент зазначив, що він ухвалив рішення про підписання Закону «Про очищення влади», незважаючи на велику кількість зауважень правозахисників.

На переконання Глави держави, перевага Закону полягає в тому, що країна нарешті звільниться від представництва у владі корупціонерів, а проведення люстрації буде введено у чітке правове поле. Таким чином, будуть скасовані самовільні люстраційні комітети.

«Нарешті, заведемо це питання у законодавче поле. Це було головним аргументом. Країна має очиститись, це має відбутися у чіткій, регламентованій законом процедурі», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що Закон підіб’є риску в питанні прозорості формування влади.

 

comments powered by HyperComments