Усіх випускників шкіл з 2015 р. зобов'яжуть проходити ЗНО з української мови

Четвер, 9 жовтня 2014, 12:54
Усіх випускників шкіл в Україні з 2015 р. зобов'яжуть проходити зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з української мови, незалежно від планів щодо вступу до вузів. Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук, передає кореспондент РБК-Україна.
Усіх випускників шкіл з 2015 р. зобов'яжуть проходити ЗНО з української мови

 

За словами Лікарчука, таке оцінювання поки буде проходити лише за одним предметом: "Поки що з української мови".

Крім того, як повідомив заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський, Міністерство освіти і науки ще з 2008 р. розглядало питання про можливість об'єднання випускних іспитів та зовнішнього незалежного оцінювання.

"Ми готові і зараз об'єднати державну атестацію та зовнішнє незалежне оцінювання в новому навчальному році, починаючи з 2015 р.", - зазначив він.

Полянський зазначив, що ще з березня 2014 р., школам було передано право самим визначати, на якій основі вони будуть проводити державну атестацію за підсумками року.

"У нас більше 70% випускників шкіл щороку бажають вступити до університетів і вузів. Тому в експертному середовищі сфери освіти триває дискусія про те, наскільки потрібна державна атестація у випускному класі. Багато виступає за те, щоб така атестація була скасована, враховуючи те, що випускники для вступу у вузи повинні пройти зовнішнє незалежне оцінювання. Але у нас досі діє закон, який передбачає таку державну атестацію у випускному класі. Хоча перехідні екзамени з класу в клас, які раніше існували, вже скасовані. І це правильно, на наш погляд. Тим більше, що і так діє атестація за підсумками року", - заявив Полянський.

Нагадаємо, як повідомляв раніше Полянський, в Україні в 2015 р. школи самі будуть визначати формат проведення випускних іспитів.

 

comments powered by HyperComments