Порошенко назвав три ключові рішення сьогоднішньої зустрічі в Мілані

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 17:01
Політики домовилися щодо дотримання Мінських домовленостей, місцевих виборів та "газового" контракту. Передає сайт ТСН.
Порошенко назвав три ключові рішення сьогоднішньої зустрічі в Мілані

 

Президент України Петро Порошенко розповів про результати сьогоднішньої зустрічі у Мілані з главою РФ Володимиром Путіним та лідерами країн Європи. Український гарант назвав три основних рішення, які вдалося ухвалити під час переговорів з главами РФ, Франції та Росії, і канцлером Німеччини.

 "Перше рішення - сторони твердо залишаються на виконанні Мінського меморандуму і концентрують зусилля на тому, щоб виконати виключно всі 12 пунктів Мінського меморандуму", - заявив Порошенко журналістам після завершення зустрічі.

Другим пунктом український президент Петро Порошенко, Володимир Путін, Франсуа Олланд та Ангела Меркель вирішили погодитися, що місцеві вибори в Україні слід провести, базуючись на законі про спецстатус окремих районів Донбасу, який вчора підписав Порошенко.

 "Вибори повинні пройти на тій території, яка визначена мінським протоколом станом на 19 вересня", - наголосив український президент.

 По-третє, політики домовилися щодо основних параметрів "газового" контракту України та РФ.

"У нас є певний стриманий прогрес у газовому питанні. Ми домовилися про основні параметри контракту, і зараз завершуються переговори з приводу джерел покриття дефіциту необхідних коштів для фінансування контракту", - додав Порошенко.

Як повідомлялося раніше, на "таємній трапезі" Путін підтвердив готовність дотримуватися перемир'я на Донбасі.  

comments powered by HyperComments