У Франції зростає підтримка ультранаціоналістів

Четвер, 23 жовтня 2014, 11:14
Більше третини французів (34%) підтримує ідеї крайньої правої політичної сили - Національного фронту на чолі з Марін Ле Пен. Інформує сайт «Укрінформ».
У Франції зростає підтримка ультранаціоналістів

 

Таким чином кількість прихильників французьких ультранаціоналістів неухильно зростає, засвідчують дані дослідження групи вивчення громадської думки та маркетингу TNS Sofres, передає власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"34% опитаних підтримує ідеї Національного фронту на чолі з Марін Ле Пен. З іншого боку, майже кожний шостий з десяти респондентів (59%) має протилежну думку і або відкидає ідеї цієї політичної сили, або відноситься до них нейтрально", - йдеться у даних дослідження, яке проводиться щороку з 1984 року.

Згідно з оцінками соціологів, рівень підтримки Національного фронту невпинно зростає упродовж останніх років.

"Якщо у 2011 році, після обрання Марін Ле Пен лідером Нацфронту, рівень підтримки виріс до 22%, то у 2012 році він досяг вже 31%, а через рік зріс ще на 1%", - зазначають в TNS Sofres.

Між її прихильниками панує думка, що лідер Нацфронту, на відміну від соціалістів та консерваторів, є "справжнім патріотом" і "добре розуміє щоденні проблеми французів".

Водночас більшість опитаних відкидає ідеї Ле Пен щодо виходу Франції із зони євро (64%) та надання переваг на внутрішньому ринку зайнятості за національною ознакою (72%).

 

comments powered by HyperComments