Україна: більшість порушень прав журналістів спровоковані виборчими штабами (інфографіка)

Понеділок, 27 жовтня 2014, 17:35
У період із 18 по 24 жовтня в Україні зафіксовано по 3 випадки порушень прав журналістів в категоріях «Фізична агресія» та «Цензура. Доступ до інформації» і 2 випадки інтернет-тиску. Повідомляє сайт Інституту масової інформації.
Україна: більшість порушень прав журналістів спровоковані виборчими штабами (інфографіка)

 

Категорія «Фізична агресія»

У Вінниці двоє журналістів Наталя Болховська та редактор сайту «Винница. Daily» Юрій Басюк написали заяви до міліції про перешкоджання журналістській діяльності, яке чинив кандидат від «Батьківщини» за 17 округом Юрій-Януарій Шостак зі своїми однодумцями. Інцидент трапився у Вінницькому прес-клубі під час прес-конференції кандидата за виборчим округом №14 Віктора Жеребнюка.

У Хмельницькому невідомі розмалювали будівлю «33 каналу» і пирснули балончиком у гендиректора Ігора Мельнийчука.

У Кіровограді на журналіста інтернет-ресурсу «Гречка» Валерія Лебедя напав невідомий чоловік, коли той знімав сутичку на зустрічі лідера «Опозиційного блоку» Сергія Ларіна з виборцями.

Категорія «Цензура. Доступ до інформації»

До редакції районної комунальної газети Галицький край http://gk.if.ua (Івано-Франківська область)прийшли представники штабу кандидата в народні депутати Романа Григоришина з вимогою не ставити на першій сторінці матеріал, який вони вважають політичним замовленням проти кандидата.

Єдиний кабельний мовник у м. Нововолинськ (Волинська область) перешкоджає трансляції каналу “1+1”.

У місті Броди (Львівська обл.) до будівлі ТРК «Броди» увірвалась група депутатів райради від ВО «Свобода» з вимогою зняти з ефіру рекламний ролик проти кандидата у народні депутати від ВО «Свобода» Ірини Сех.

Категорія «Інтернет-тиск»

У Миколаєві  інтернет-ресурси Інформаційного агентства «Українська медіа група» (інтернет-видання «Преступности.НЕТ», «NikLife» і «Миколаївський футбол») зазнали потужної DoS-атаки.

Херсонський журналіст інтернет-видання «Набережная» Євген Білий написав заяву до міліції. Він заявляє, що в соцмережах Самооборона херсонського євромайдану поширює про нього неправдиву інформацію та інформацію, що ображає його честь і гідність.

Для отримання додаткової інформації відвідайте www.imi.org.ua   і   www.freedomhouse.org/ukraine-media-watch .

Даний звіт підготовлено в рамках проекту «Мережа медіа-спостерігачів», який виконує ІМІ за підтримки Freedom House та МЗС Норвегії.

 

comments powered by HyperComments