Якщо «ЛНР» і «ДНР» визнають, то бойовики захоплюватимуть нові міста, – Маломуж

Вівторок, 4 листопада 2014, 11:04
Визнання Росією «виборів» на Донбасі призведе до легітимізації «ЛНР» і «ДНР», після чого головним завданням тероритстів стане захоплення нових територій. Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив екс-голова служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж. Повідомляє «ZIK».
Якщо «ЛНР» і «ДНР» визнають, то бойовики захоплюватимуть нові міста, – Маломуж

 

«За нашими даними, Росія визнає «вибори» на Донбасі. У Кремлі будуть казати, що ми маємо поважати цей вибір», – вважає Маломуж.

Він зазначив, що завдяки цим «виборам» «відбувається реалізація планів Путіна».

«Це реалізація Мінських домовленостей, але за сценарієм Путіна. Цей сценарій передбачає створення замороженого конфлікту, створення незалежних територій. У Кремлі зорієнтували Плотницького і Захарченка, щоб вони там формували незалежні держави, які мають стосунки з Києвом на рівних правах. А в перспективі приєднання до Росії», – підкреслив він.

Маломуж зазначив, що визнання всього світу для Росії не має значення. А наступним кроком після легітимізіції терористичних угруповань стане розширення їх військової присутності.

«Сьогодні це легітимізація органів, створення силових структур, розширення зони впливу не тільки економічного, а й військового. Наступні стратегічні пункти це і Маріуполь, і Дебальцеве, і аеропорт Донецька. Тобто, як вони заявили, відновлення територій Донецької і Луганської республіки», – вважає екс-розвідник.

За його думкою, терористи Донбасу будуть робити наступні кроки в двох напрямках.

«По-перше, це легітимізація і нібито співпраця з Росією, з Україною та іншими державами на рівних правах. По-друге це військові провокації, розширення військової присутності», – резюмував Маломуж.

 

comments powered by HyperComments