Україна: ІМІ фіксує падіння порушень свободи слова в поствиборчий період

Вівторок, 11 листопада 2014, 19:32
У період із 1 по 7 листопада зафіксовано лише два випадки порушень свободи слова, проте, обидва в категорії «Фізична агресія». Повідомляє сайт Інституту масової інформації.
Україна: ІМІ фіксує падіння порушень свободи слова в поствиборчий період

 

Категорія «Фізична агресія»

Знімальним групам «11 каналу» та «ICTV» (програма «Надзвичайні новини») перешкоджали знімати на території військової частини у смт. Черкаське (Дніпропетровська область), вимагаючи попередньої письмової акредитації. При цьому інший канал безперешкодно проводив зйомку. «Нам повідомили, що військова частина проводить «День відкритих дверей» у зв’язку з поверненням частини складу із зони АТО. Ми вирішили приїхати трохи раніше, щоб зняти, в яких умовах живуть бійці. До нас підійшов представник медіа-центру, почав забороняти зйомку, мотивуючи, що ми можемо сприяти ворожій стороні. Хоча ми давно працюємо, і в тому числі із прес-службою Міноборони вже не раз перетиналися, нас мають там знати. Казав, що ми не маємо права знімати без попередньої письмової акредитації. При цьому наші колеги з іншого каналу безперешкодно знімали», - повідомив журналіст «11 каналу» Олександр Курбатов.

Редактор львівського правозахисного сайту «Правком», член Національної спілки журналістів України Віктор Корнієнко заявляє про погрози йому фігуранткою журналістського розслідування – завідувачкою кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету Людмилою Луць. Як стверджує Корнієнко, він проводив розслідування за зверненням вчителя фізики середньої школи Тетяни Заячук, яка повідомила про факти шахрайства, вчинені відносно неї Людмилою Луць.

Для отримання додаткової інформації відвідайте www.imi.org.ua І  www.freedomhouse.org/ukraine-media-watch.

comments powered by HyperComments