Австралійський прем'єр запропонував Путіну вибачитисяза збитий Boeing і виплатити компенсації

Вівторок, 11 листопада 2014, 20:09
Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт запропонував президентові Росії Володимиру Путіну вибачитися за збитий 17 липня Boeing - 777, а також виплатити компенсації родичам 298 загиблих пасажирів літака. Про це повідомляє «Главное» з посиланням на австралійське видання The DailyTelegraph.
Австралійський прем'єр запропонував Путіну вибачитисяза збитий Boeing і виплатити компенсації

 

У розмові з Путіним на саміті Азіатсько-тихоокеанського економічного співробітництва в Пекіні Ебботт нагадав, що в 1988 році, коли США випадково збили іранський цивільний літак, послідували і вибачення, і компенсація.

Прем'єр-міністр додав, що у нього є докази провини Росії, яка озброїла терористів, які збили літак.

У прес-службі президента Росії про розмову Путіна з Ебботом з приводу компенсацій і вибачень не згадали."Головною темою бесіди Володимира Путіна і Тоні Еббота стала катастрофа малайзійського авіалайнера. Лідери рішуче висловилися за прискорення розслідування причин трагедії. Відзначена неприпустимість ситуації, коли експерти не можуть потрапити на місце катастрофи літака. Президент Росії і Прем'єр-міністр Австралії солідарно висловилися за інтенсифікацію розслідування події", - стверджує прес-служба Кремля.

Нагадаємо, Boeing 777 компаній Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий проросійськими терористами і російськими диверсантами в Донецькій області 17 липня. На борту знаходилися 298 осіб, з них 196 громадян Нідерландів, 45 громадян Малайзії і 38 громадян Австралії, всі вони загинули. Дев'ять тіл пасажирів ще не пізнані.

comments powered by HyperComments