Обама закликав Росію поважати угоду про припинення вогню в Україні

Четвер, 13 листопада 2014, 21:44
Президент США Барак Обама закликав Росію поважати вересневу угоду про припинення вогню, укладену між Києвом та проросійськими сепаратистами на сході України. Повідомляє сайт Голос Америки.
Обама закликав Росію поважати угоду про припинення вогню в Україні

Заступник радника Білого дому з національної безпеки Бен Роудс повідомив, що Обама заявив про це російському колезі Володимиру Путіну під час їх неформальних розмов на саміті в Пекіні цього тижня:

«Стосовно України, президент Обама піднімав це питання з іншими лідерами світу, з якими він бачився. Коли він зустрівся з президентом Путіним, Обама чітко наголосив на необхідності дотримання мінських угод. І ми висловили своє занепокоєння стосовно останніх повідомлень щодо військової підтримки, яка надходить через кордон сепаратистам.

«Президент Путін знає нашу позицію у цьому питанні. Ми також думаємо що чітко розуміємо його мотиви. Часто ми чуємо правильні заяви від російського уряду, в тому числі і щодо дотримання мінських домовленостей. Але потім їхні дії розходяться зі словами. Може сказати, що у ці дні ми не почули нічого суттєво іншого від росіян, чого не чули раніше. Вони висловилися за підтримку мінських угод, але ми хочемо побачити цю підтримку в дії. Наш месидж до російського уряду залишається таким: ви – є частиною рішення, яке реалізувалося у мінській домовленості між сепаратистами та урядом України. Неможливо розраховувати на успіх цих домовленостей, поки триває накопичення озброєння на територіях, що контролюють сепаратисти», заявив заступник радника президента Обами з національної безпеки Бен Роудс.

Роудс також повідомив, що Обама обговорить кризу в Україні з європейськими лідерами за лаштунками саміту «Великої двадцятки» в австралійському Брісбені, який проходитиме цими вихідними.

 

НАТО і європейські спостерігачі повідомили про те, що днями Росія перекинула на Україну танки, зброю і війська.

 

Москва неодноразово заперечувала будь-яке офіційне військове втручання на територію України, заявляючи, що російські військовослужбовці, що борються разом з сепаратистами, є добровольцями.

 

На екстреному засіданні Ради Безпеки ООН в середу представник України в ООН підкреслив, що бойові дії не почалися тільки завдяки стриманості Києва. Юрій Сергеєв заявив, що Кремль планує збройне вторгнення в Східну Україну.

 

comments powered by HyperComments