Бунт в Ростові: Сотні солдатів строкової служби відмовилися воювати з Україною

П'ятниця, 14 листопада 2014, 17:22
У Ростовській області Російської Федерації 250 солдатів строкової служби підняли бунт. Вони відмовилися вирушати на неоголошену війну в окуповані райони Донбасу. Повідомляє сайт "Главное".
Бунт в Ростові: Сотні солдатів строкової служби відмовилися воювати з Україною

Про цей інцидент журналістів повідомила відповідальний секретар "Союзу солдатських матерів Росії" Валентина Мельникова. Вона розповіла, що на полігоні під Ростовом солдатів строкової служби зібрав підполковник російської армії. Він почав вимагати від них підписання контракту, після чого солдатів-призовників вже в новому статусі збиралися відправити на схід України для участі у бойових діях. Хлопці відмовилися, інформує news.еizvestia.com.

 Призовники під Ростовом виступили проти підписання контракту, після чого цей козел, підполковник за прізвищем Мединський, почав їм погрожувати, - розповіла  Валентина Мельникова. - Він заявив, що зараз відбере у них військові квитки і армійські нагрудні жетони, після чого усіх солдатів відправлять воювати в Луганськ. А хлопці обурилися.

Усього таких "повстанців" серед російських солдатів строкової служби налічили 250. Батьки п'яти з них відразу ж звернулися в "Союз солдатських матерів Росії", який, у свою чергу, направив скаргу на ім'я начальника Головного управління кадрів Міністерства оборони. Від нього вже отримана офіційна відповідь, згідно з якою "ніякі підполковники не мають права підписувати ніякі контракти", повідомила Валентина Мельникова. В результаті все 250 військовослужбовців, які збунтувалися, ніяких паперів не підписали і в Україну не відправилися.

Нагадаємо, навіть підписання контракту не гарантує військовослужбовцям і членам їх сімей абсолютно ніяких пільг і виплат у разі загибелі або поранення на території України - адже Росія офіційно не оголошувала їй війну. Усіх загиблих солдатів звільняють з армії заднім числом, щоб не виплачувати їх родичам компенсацій, а ховають їх потім на покинутих ділянках міських кладовищ.

comments powered by HyperComments