Бойовики ІД заявили, що вбили американського заручника

Неділя, 16 листопада 2014, 16:38
Бойовики руху "Ісламська держава" оприлюднили відеозапис, на якому, як вони заявляють, зняте вбивство американського заручника Абдул-Рахмана Кассіга. Повідомляє ВВС.
Бойовики ІД заявили, що вбили американського заручника

На відео бойовик "ІД" стоїть над відтятою головою. Як сказано, це голова американського заручника.

Підтвердити достовірність відео, на якому також показано групу вбитих сирійських військових, поки що неможливо.

Кассіг був взятий у заручники минулого року.

Рада національної безпеки США заявила, що розвідка спробує якнайшвидше визначити справжність цього відео.

"Якщо ця інформація правдива, ми приголомшені звірячим вбивством невинного американського працівника доброчинної організації, і ми висловлюємо наші найглибші співчуття його родині та друзям", - сказала представник ради нацбезпеки Бернадетт Міхан.

"Спроба допомогти нужденним"

В липні батьки Кассіга отримали від нього листа, в якому він писав: "Я, звичайно, дуже боюся померти, але найважче - не знати, сподіватися і запитувати себе, чи варто мені взагалі зберігати надію".

"Якщо я помру, я думаю, що, принаймні, ви і я можемо втішитися думкою про те, що мене не стане в результаті моєї спроби допомогти нужденним і полегшити їхні страждання", - писав Кассіг.

Абдул-Рахман Кассіг - колишній солдат американської армії, який служив в Іраку з квітня по липень 2007 року і був комісований за станом здоров'я.

2012 року він вирушив у Ліван працювати фельдшером в прикордонному госпіталі, де доглядав за палестинськими біженцями, а пізніше - за сирійцями, що втекли з країни, коли там почалися бої.

Наприкінці 2012 року Кассіг заснував неурядову благодійну організацію SERA (Special Emergency Response and Assistance), де і працював.

Його організація займалася первинною допомогою сирійцям, змушеним залишити свої будинки, і доставкою медикаментів та продовольства в табори біженців.

Його взяли в заручники у жовтні минулого року на сході Сирії. Перебуваючи в заручниках, Кассіг прийняв іслам і став називати себе Абдул-Рахман. До цього його звали Пітер.

Бойовики так званої "Ісламської держави" погрожували вбити Кассіга понад місяць тому, коли вони опублікували відео, на якому було знято обезголовлення британського заручника Алана Геннінга.

Відео, на якому, за твердженням бойовиків "ІД", зафіксоване вбивство Кассіга - вже п'яте відео вбивства заручника, викладене в інтернеті членами цього джихадистського угруповання, що контролює значні території Іраку і Сирії.

comments powered by HyperComments