Аваков: Україна стоїть на порозі повномасштабного вторгнення російських військ

Понеділок, 17 листопада 2014, 21:42
На контрольованій незаконними озброєними формуваннями частині Донецької і Луганської областей України знаходиться близько 7 тис людей особового складу російських військ і зберігається вірогідність їх наступу, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Повідомляє сайт «Главное».
Аваков: Україна стоїть на порозі повномасштабного вторгнення російських військ

"Абстрактний прогноз такий: ми на порозі наступного етапу повномасштабного вторгнення. На території Донецької і Луганської областей в останні тижні сконцентрувалися групи російських військ. Близько 7 тисяч. Про це наші дипломати заявляють публічно", -заявив А. Аваков в інтерв'ю, відповідаючи на питання про можливість російського вторгнення або виходу конфлікту на новий виток.

Чи "буде вторгнення? Питання з серії, а коли в божевільного буде наступний напад. Можливо, а, може, і не буде. Все залежить від нашої готовності і консолідації", - додав міністр.

При цьому він відзначив, що Україна до повномасштабної війни з армією РФ не готова, але здавати територію без бою ніхто не буде. "На сьогодні до повномасштабної війни з російською армією, яка у сто разів перевершує нашу, зрозуміло, що ми не готові. Але здавати територію без бою ніхто не буде. І я думаю, що російське суспільство не витримає шоку від зустрічних жертв. Саме тому наші збройні сили зараз знаходяться в оборонній зоні", - заявив Аваков.

comments powered by HyperComments