Порошенко запропонує Яценюка на прем’єра

П'ятниця, 21 листопада 2014, 20:55
Президент Петро Порошенко оголосив, що наступного тижня внесе кандидатуру прем’єр-міністра на затвердження парламенту. Інформує сайт ВВС.
Порошенко запропонує Яценюка на прем’єра

Про це йдеться у зверненні президента, опублікованому на його сайті.

"Вже наступного тижня має відбутися перше засідання новообраної Верховної Ради. І я негайно внесу на затвердження парламенту кандидатуру прем’єр-Міністра, яку, згідно Конституції, запропонує мені коаліція", - йдеться у зверненні.

Порошенко заявив, що "виходячи із єдності демократичних сил" очікує, що коаліція пристане на його пропозицію висунути на цю посаду Арсенія Яценюка".

"А от склад Уряду має бути повністю оновлений", - заявив він.

Учасники майбутньої коаліції нового парламенту 21 листопада у стінах Верховної Ради публічно підписали угоду про створення більшості.

Представники п'яти партій - "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", Радикальної партії Олега Ляшка та "Батьківщини" підписали п'ять примірників документу.

Учасники коаліційних перемовин ще не домовились про персональний склад майбутнього уряду.

Згідно з домовленістю, прем'єр-міністр формуватиме склад уряду після консультацій з коаліцією.

14 листопада Арсеній Яценюк запропонував майбутнім партнерам у більшості свої кандидатури на посади міністрів нового Кабміну. Він наголосив, що квотний розподіл посад в уряді є "неприйнятним".

comments powered by HyperComments