"Небесній сотні" присвоєно звання Героїв України

Субота, 22 листопада 2014, 13:41
Президент України Петро Порошенко в п'ятницю увечері підписав указ, яким присвоїв звання Героя України жертвам Майдану з "Небесної сотні", повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко. Повідомляє сайт «Главное».
"Небесній сотні" присвоєно звання Героїв  України

"Президент присвоїв звання Героя України нашим Героям Небесної сотні. Указ підписав тільки що, під час зустрічі з родичами героїв", - написав Циголко в твіттері ввечері в п'ятницю.

До "Небесної сотні" відносять 99 активістів Майдану, загиблих в ході зіткнень в центрі Києва в лютому 2014 року.

Як повідомила прес-служба президента, "Петро Порошенко уточнив, що, згідно з процедурою, звання Героя України неможливо присвоїти трьом іноземцям, загиблим під час Революції гідності. Тому ним буде присвоєні ордени Героя Небесної Сотні". На Майдані були убиті громадянин Білорусії Михайло Жизневський, росіянин Ігор Ткачук і громадянин Грузії Давид Кіпіані.

Глава держави також підкреслив важливість покарання винних в загибелі людей під час Революції гідності. "Це -дуже важкий день, дуже трагічний. Важливо, щоб ті, хто вбивав героїв Небесної Сотні були покарані ", - заявив Порошенко.

Він повідомив, що під час зустрічі з першими активістами Майдану, серед яких є і новообрані депутати, булла досягнута домовленість про те, що одним з першихрішень нового парламенту стане створення тимчасової слідчої комісії з розслідування злочинів на Майдані.

Порошенко доручив генеральному прокуророві Віталієві Яремі регулярно докладати сім'ям загиблих про хід розслідування.

comments powered by HyperComments