Харківська ялинка – найвища в Україні

Неділя, 14 грудня 2014, 18:55
Зелена красуня на площі Свободи в Харкові одна з найкрасивіших в країні, вона заввишки тридцять шість метрів. А ще цікаво те, що в ансамблі з нею на площі Свободи знаходяться різдвяний ярмарок, хата Діда Мороза та ковзанка. Повідомляє сайт Рідна країна.
Харківська ялинка – найвища в Україні

Трохи менша за розміром новорічна красуня у Києві. Її висота – двадцять чотири метри, вона жива, приїхала на свята із Карпат. На те, щоб її прикрасити з місцевого гаманця не витратили ані гроша. Зараз для ялинки країни підготували вже більше трьох тисяч гарних іграшок, чотирнадцять кілометрів гірлянд зі світлодіодів. Прикраси для ялинки мають форму хатинок, що є символом родинного комфорту та тепла. Прикрашати ялинку збираються більше тижня, а от на день Святого Миколая вона буде вже в усій своїй красі. У фіналі святкових днів ялинку розпиляють на п’ятсот кіл та продадуть на спеціальному аукціоні. Кожне коло коштуватиме по тисячі гривень. Усі гроші планують віддати у дитячі будинки.

У Львові усі свята пройдуть під гаслом «Різдво під спільним дахом». Все це буде знаком єдності всієї України. Особливою також буде ялинка міста Лева. Її розташують біля Оперного театру, вона буде заввишки двадцять метрів. Іграшки для красуні підготують учні  художньої школи імені Олекси Новаківського. Також будуть і дерев’яні прикраси для ялинки, які підготують яворівські майстри.

Головна ялинка в Дніпропетровську буде висотою двадцять дев’ять метрів, її встановлять на площі Героїв Майдану.

У Чернівцях новорічне дерево збираються прикрасити жовтими та блакитними іграшками. Цього року на ялинці буде особливий малюнок, який саме, організатори поки не розповідають.

У Вінниці новий рік зустрічатимуть святковою ілюмінацією. Планують влаштувати в місті парад зелених красунь, який збираються провести на майдані Незалежності. Також буде фестиваль скульптур із снігу, який влаштують у Центральному парку міста.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments