Росія заблокувала роботу ОБСЄ на кордоні

Четвер, 18 грудня 2014, 20:26
ОБСЄ через спротив Російської Федерації знову не змогла розширити мандат своєї Спостережної місії на російських пунктах пропуску «Гуково» та «Донецьк» у Ростовській області на кордоні з Україною.
Росія заблокувала роботу ОБСЄ на кордоні

Постійній раді представників 57 країн-членів ОБСЄ вдалося лишень продовжити чинний мандат цієї місії до 23 березня наступного року. Рада буде складатися  з 22 спостерігачів, які працюватимуть у згаданих двох точках із кількох сотень кілометрів лінії кордону, яка наразі непідконтрольна Україні. В той же час спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні збільшить кількість спостерігачів до 500 людей у січні 2015 року. Про це заявив ерівник СММ ОБСЄ Ертугул Апакан.

«Ми починали роботу з близько 100 спостерігачів, але нині відбувається розширення, і в середині січня кількість спостерігачів сягне 500 людей. Також у рамках місії працюватимуть 400 українських колег», - розповів Апакан на брифінгу у Львові. Керівник прес-офісу спецмісії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків додав, що нині місія налічує 340 спостерігачів із 40 країн-учасниць ОБСЄ.

comments powered by HyperComments