Під час війни Україна вже втратила більше трьох тисяч мобілізованих і силовиків

Четвер, 18 грудня 2014, 21:04
Як повідомляє телеканал 24, на сторінці української Вікіпедії опублікований список загиблих в АТО українських бійців, в якому згадано 1573 імені з точними даними про загибель.
Під час війни Україна вже втратила більше трьох тисяч мобілізованих і силовиків

Вікіпедія опублікувала два списки: втрати силових структур в результаті російського вторгнення в Україну з березня по серпень 2014 року і втрати силових структур в результаті вторгнення в Україну російських військових формувань з 24 серпня 2014 року. В цих публікаціях описані обставини смертей 1573-х українських військових. Дата загибелі ще семи українських героїв не була встановлена. Також у списку міститься інформація про поховання 227-ми невідомих солдатів.

Таким чином, кількість українських військових, загиблих у війні на сході України, становить 1807 чоловік. Крім того, в полоні донбаських терористів, за даними української сторони, знаходяться 684 людини. Ще в 1667 чоловік вважається зниклими безвісти. Загалом кількість втрат України серед мобілізованих і силовиків становить 3474 людини.

Як відзначають експерти, більшості з цих жертв можливо було б уникнути. Серед причин масової загибелі військових називають: призов в армію непідготовлених людей, в тому числі і тих, хто не готовий служити ні морально, ні психологічно, відсутність зброї та боєприпасів, бездумні і злочинні накази штабу АТО, відсутність належного забезпечення армії.

Також, як повідомлялося раніше, серед мобілізованих відзначаються масові випадки дезертирства.

comments powered by HyperComments