В СБУ пояснили, чому не затримали Олексія Паніна

Неділя, 4 січня 2015, 21:03
Начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк прокоментував ситуацію з порушенням кримінальної справи проти російського актора Олексія Паніна.
В СБУ пояснили, чому не затримали Олексія Паніна

В Одесі 2 січня активісти місцевого Євромайдану спіймали відомого своєю антиукраїнською позицією  актора Олексія Паніна. Вони мали намір передати його СБУ, але співробітники спецслужби на виклик не приїхали. Потім актора передали міліції, проте незабаром він сів на літак і полетів до Москви.

Василь Вовк на своїй сторінці в «Facebook» заявив, що 3 січня 2015 СБУ відкрила кримінальне провадження проти Паніна за частиною другою статті 110 Кримінального кодексу України (повторне посягання на територіальну цілісність України). Приводом стало відеозвернення Паніна, яке він зробив у серпні 2014 року.  Там він, зокрема,  заявляв, що росіяни «підуть в Одесу».

В ефірі одного з телеканалів Вовк отримав прохання дати власну оцінку діям одеського управління СБУ. Він тоді розповів, що кримінальне провадження було порушено давно, проте до 3 січня його рослідували за частиною першою статті 110 Кримінального кодексу України.

«Зараз ми перекваліфікували його злочин, і, враховуючи в тому числі резонанс події, яка трапилася в Одесі, я думаю, що ми його не побачимо в Україні ще довгий час. І не думаю, що від цього постраждає наш народ, - розповів він.

«Підозра є. Є постанова про розшук. Я думаю, що його затримати можна було б давно. Але, розумієте, я впевнений, що судово-медична експертиза визнає його неосудним. Для чого з придурком гратися, за великим рахунком?» - заявив Вовк.

Пізніше Вовк у своїй сторінці написав: «Існують відповідні процесуальні процедури, виконання яких, незважаючи на війну, для мене є принциповою позицією. Я говорю про перекваліфікацію злочину, звернення до суду вже по іншій частині статті 110 ККУ, на що потрібен час. .. Його тимчасове затримання вчора чи позавчора нічого, крім додаткового піару цьому негідникові, не принесло б».

comments powered by HyperComments